Chelsea Boots

1 611 treff

Chelsea boots er en moderne klassiker. Skoen passer til alt og komplementerer eller løfter stilen din på en enkel måte. Og det er akkurat det enkle som er så tiltalende med en sko som Chelseastøvelen: rene linjer og uten lisser. Takket være det effektive designet er et par Chelsea alltid stilrene og pene – og samtidig som de tåler kulde og er perfekte for den nordiske høsten og vinteren, føles de lette på foten.

Ridesko i begynnelsen

Chelsea boots oppstod i Storbritannia. Det var under dronning Victorias regjeringstid, på midten av 1800-tallet, at skoen ble utviklet av dronningens egen skomaker J. Sparkes-Hall. Han patenterte designet umiddelbart. Skoen ble raskt populær, blant annet til riding og turgåing.

Gjennom en prosess som kalles vulkanisering, som betyr at man tilsetter blant annet svovel til rågummi og dermed gjør materialet mer slitesterkt, lyktes Charles Goodyear med å gjøre Chelseastøvelen enda mer populær. Dette fordi skoene ble lettere å ta av og på – noe som mange setter pris på.

Så kom 40-, 50- og 60-årene. Flere tiår med enda sterkere vekst for Chelseastøvelen. Som vanlig var det rockestjerner som ledet vei: Både The Beatles og The Rolling Stones stortrivdes med den flotte støvelen og viste seg med den overalt – noe som fikk ungdommer og voksne over hele verden til å kjøpe seg et par.

Kjært barn finnes i mange modeller Sko har mange stiluttrykk. Chelseastøvelen er intet unntak og finnes i klassisk stil, Beatleboots, høye, lave i skinn, i semsket skinn, syntetiske, med og uten hæl, og mange andre. Beatlebooten ble spesielt populær takket være bandet. Det var skomerket Anello & Davide som laget en spesiell modell til The Beatles, med spiss tå og lav hæl. Skoene ble produsert etter at Paul McCartney og John Lennon hadde sett et par Chelseastøvler i et butikkvindu. Popstjernene falt pladask og ønsket seg en egen modell.

Nærstående til Chelseastøvlene er de såkalte Jodhurstøvlene. Dette er en ridestøvel som har mange likhetstrekk med Chelseavarianten.

En kunstform
Å designe pene Chelseastøvler er en kunstform. Flere aspekter bør tas i betraktning: Skal det være hæl, skal skoen være bred, smal, med eller uten spiss tå? Noen varemerker som har hatt stor suksess gjennom tidene, er svenske Tiger of Sweden med sine tettsittende, slanke og elegante sko. Også Boss har lyktes med å lage fantastisk flotte Chelseastøvler med et spissere tåparti. Gant, Nude og Dr. Martens er andre merker som har kommet med flotte Chelseaboots.

På Footway har vi Chelseaboots fra alle ovennevnte merker og mange, mange andre. Prøv flere – vi tilbyr alltid gratis frakt, også ved bytte.

Lykke til!

Wear
SALE
Gyda Black
SALE
Bonham Black
SALE
Side 1 av 27

1611 treff
Når du surfer her tillater du cookies. Les merOK