Kavat Sko Online

83 treff

Kavat er barnas bestevenn. Deres flotte og funksjonelle barnesko har blitt satt på kartet, og skoene passer perfekt som følgesvenn til alle opplevelsene barna tar dem med på. Du kan også finne dame- og herresko fra Kavat, så søk etter dine favoritter nå!

Kavat tåler tidens tann

Svenske Kavat ble dannet i 1945 av Ragnar «Ragge» Karlsson. Han hadde en bakgrunn fra C.A. Jonssons skofabrikk i den lille byen Kumla utenfor Ørebro. Ragnar lagde sko til alle – barn, kvinner og menn – dog aldri for et eget merke, bare for andre, allerede kjente, merker. Det tok litt over 30 år før «Ragges» sønn Bengt valgte å starte produksjon med eget varemerke – og det ble døpt Kavat, etter familiens hund. Imidlertid har navnet en dypere betydning enn som så: Kavat betyr nemlig brysk eller modig, og oppsummerer kort hva Kavat står for. I dagens forbrukersamfunn velger Kavat å satse på stabil, høy kvalitet. Et par Kavat-sko tåler tidens tann.

Fra Kumla til Bosnia

I begynnelsen ble Kavat-skoene produsert hjemme i Sverige, i likhet med det meste på den tiden. Men på 1990-tallet tok Kumla imot flere flyktninger fra Balkankrigen i Bosnia. Det skapte et samarbeid som til slutt resulterte i en Kavat-fabrikk i byen Travnik i 2009. Her oppdaget Kavat muligheter som passet perfekt: Byens profesjonalitet, underleverandører og en overliggende struktur for effektiv skoproduksjon var forlokkende.

Miljømerkede sko

I dag er miljøbevissthet mer aktuelt enn noen gang før. Flere og flere får øynene opp for hvordan jordkloden påvirkes av den enorme produksjonen og forbruket som stadig pågår. På Kavat tenker de i samme baner, og i 2008 kom de første skoene deres som oppfylte premissene til Den europeiske unionens offisielle miljømerke, EU Ecolabel. Dermed ble den mest populære modellen deres, barneskoen Edsbro, verdens første miljømerkede barnesko.

Takket være at Kavat eier fabrikken i Travnik, er det enklere å kontrollere hele produksjonssyklusen – som igjen fører til en mer miljøvennlig produksjon. Men de har sko som lages av andre produsenter. I disse tilfellene passer Kavat på å besøke dem og utføre kontroller for å sikre at den miljøvennlige produksjonen overholdes der også. Noen få sko produseres fortsatt i Sverige – noe som selvsagt er utrolig tøft med tanke på hvor vanlig det er med utenlandsk produksjon i dag.

Barnesko er ikke vanlige sko

Kavat produserer ikke bare barnesko, men er størst på det området – og det er viktig å huske på enkelte ting når man diskuterer barnesko. For det første skal du tenke på at små barns føtter vokser veldig fort, så kjøper du sko til de aller minste, er det viktig at du vurderer dette. For det andre svetter mindre føtter mer enn våre egne, større varianter. Så sørg for å ha tilpassede sokker! Husk også på at barn elsker å løpe (det skal gå fort!) og når de gjør det – eller når de går, for den saks skyld – så beveger føttene seg frem og tilbake omtrent fem millimeter. Ha alt dette i bakhodet når du kjøper barnesko.

Barn er virkelig de beste skoforbrukerne, takket være deres konstante nysgjerrighet og oppdagelseslyst. De bruker skoene på en helt annen måte enn oss voksne – gjennom skog, sand, småstein, knauser og høyt opp i grønne tretopper. På Footway har vi Kavat for barn, dame og herre. Velg og vrak blant flere flotte modeller.

Ängsskär XC White
Edsbro XC Blue
Edsbro XC White
SALE
Edsbro XC Pink
SALE
Yxhult XC Black
Fiskeby XC Blue
SALE
Fiskeby XC Pink
SALE
Backe XC Blue
Rullsand Xc White
SALE
Yxhult XC Floral
SALE
Yxhult XC Blue
SALE
Rullsand EP Blue
SALE
Fiskeby XC Floral
Ängsskär XC Pink
Yxhult Xc Mustard
SALE
Rullsand Xc Pink
SALE
Rullsand Ep Blue
Rullsand EP Pink
SALE
Rullsand EP Yellow
SALE
Rullsand Xc Blue
SALE
Rullsand Ep Yellow
Fiskeby Xc Cerise
Fiskeby Xc Black
SALE
Edsbro Xc Violet
SALE
Skalby Xc Floral
Fiskeby XC Blue
Edsbro EP Bordeaux
SALE
Rullsand EP Coral
SALE
Fiskeby Xc Meadow
Hammar Xc Black
Edsbro XC Black
SALE
Rullsand EP Red
SALE
Rullsand EP Green
SALE
Alstermo EP Lilac
SALE
Edsbro EP Blue
SALE
Rullsand Ep Cerise
SALE
Hammar EP Light Brown
FEW LEFT
Rullsand Ep Cerise
SALE
Bore Ep Blue
SALE
Backe XC Black
SALE
Hammar EP Blue
SALE
Side 1 av 2

83 treff
Når du surfer her tillater du cookies. Les merOK