Sko

339 treff

Stor moteeksportør

Vagabond er en gigant og er Sveriges sjette største moteeksportør, med en produksjon på omtrent to millioner sko per år. Merket har vært aktivt siden 1960-tallet og er kjent for vakre sko og andre lærdetaljer i høy kvalitet. En av Vagabonds mest populære modeller er den udødelige Vagabond Grace.

Teknikker fra kontinentet

Firmaet ble grunnlagt for nesten 50 år siden og produserte først bare herresko. I begynnelsen av 1990-tallet befant Vagabond seg plutselig på de grønne slettene i Italia, i nærheten av skomakernes høyborg, og dette ble en stor inspirasjonskilde – Vagabond hadde designkontor i både Portugal og Italia. Akkurat som for mange andre firmaer, var dette utmerkede steder for å få tekniske tips, inspirasjon og kunnskap om skoproduksjon. I dag lager de også damesko, og Vagabond tilbyr vakre sko med flott, moderne design. Merket er tilgjengelig i 42 land, og Vagabonds kreative sjef, Marie Nilsson Peterzén, har sagt at «vi går vår egen vei og følger vår egen tro». De lager plagg som er inspirert av high fashion til daglig bruk - med Vagabond ser man stilren ut i avslappede klær.

Dype inspirasjonskilder

Marie Nilsson Peterzén har sagt i et intervju med nettstedet lvl3media at inspirasjonen hentes fra mer enn bare mote. På Vagabond studerer de filmverdenen, musikk, arkitektur og «andre ting som pågår i verden» – en fruktbar måte å utvide visjonen for mote generelt og sko spesielt på. I 2012 valgte Vagabond å fornye budskapet sitt ytterligere. Med modellene Clara Paget og Bill Huxley, som hadde sin egen stil, fikk merket mye positiv oppmerksomhet. Marie Nilsson Peterzéns kommentar om kampanjen var at «vi er en del av våre kunders hverdag» – en uttalelse som berører både bedriftsfilosofien og hvor inspirasjonen kommer fra.

Vill nysgjerrighet

Navnet Vagabond betyr noe tilnærmet reisende, bohem eller nomade. Det er et talende navn for merket som bygger mye av sitt design på en nyanserik nysgjerrighet – et ønske om å se hva som finnes bak neste hjørne, uten å stoppe opp. Men det betyr ikke at de høye ambisjonene for Vagabond-skoene bare er for spesielle anledninger. Skoene lages for hverdagen, og alt designarbeid skjer via det lille kontoret i Varberg. Deretter produseres skoene i Vietnam.

Vagabond investerer mye tid og krefter i miljøet og jobber med lovregulerte kjemikalier i skoproduksjonen. De er medlem av Swedish Shoe Environmental Initiative, et nettverk som aktivt jobber for miljøvern i skoindustrien. De støtter også ulike organisasjoner som arbeider for en bedre verden, som for eksempel UNICEF, Leger uten grenser, SOS Barnebyer og mange andre.

Vagabond er et av våre mest populære merker, og vi har flere modeller å velge mellom. Vi håper du finner akkurat det du leter etter!

Zoe White
3 FOR 2
Sandy Black
3 FOR 2
Peggy Black
3 FOR 2
Zoe Svart
3 FOR 2
Tia Black
3 FOR 2
Zoe Black
3 FOR 2
Side 1 av 6

339 treff
Når du surfer her tillater du cookies. Les merOK