Sko

31 treff

Klassiske skateboardsko

Amerikanske Vans har produsert og solgt klassiske skateboardsko siden 1966. I dag er de et verdenskjent merke, og deres lave sko med tykk såle er ikke bare synlige på skateboardkjørere, men overalt.

Beskjeden start

I 1966 startet brødrene Paul, James og Stephen Van Doren varemerket, som den gang hadde fullt fokus på å selge tekniske sko til skateboardkjørere. I starten var det på ekte grasrotnivå: I butikken stod tomme kasser fordi de ganske enkelt manglet sko. Når kundene kom inn i den lille butikken, måtte en av brødrene eller vennene deres skynde seg for å lage skoene ikke så langt derfra. En av de første dagene ble det så mye rot med kassaapparatet at kundene ble bedt om å komme tilbake neste dag – noe alle 12 gjorde.

Sålen samlet kundene

Den karakteristiske «vaffelsålen» ble skapt etter mye eksperimentering for å få en yttersåle som var mer holdbar mot slitasje. Med den tykke sålen kunne skaterne i Huntington Beach og mange andre steder rundt om i California lettere manøvrere brettene sine blant palmene. Vans-skoene ble raskt populære blant kundene – også takket være at brødrene lagde spesialsko til de som ønsket det.

Hjelp fra kjendiser

Årene gikk, Vans vokste, og på 1970-tallet var logoen synlig overalt i Sør-California. Som drahjelp ble skateboarding enda mer populært, både som sports- og kulturfenomen. Det som tidligere hadde vært en erstatning for surfing, hadde blitt noe eget – som trakk flere besøkende og utøvere. Når en sportsgren vokser, kommer stjernene, noe som bidrar til videre vekst. Innen skateboard het to av disse Tony Alva og Stacy Peralta. De var lokale legender som ga skateboardsporten en skikkelig dytt i riktig retning. I 1975 samarbeidet de om Vans #95, i dag kjent som Era, merkets vanligste, største og stiligste modell. Den tok helt av og ble et naturlig valg for skatere rundt om i USA, takket være livlige fargekombinasjoner og godt grep.

Kort konkurs

Det gikk så det suste for Vans på 1970-tallet, men i løpet av det neste tiåret stagnerte det. Til tross for at Sean Pean ga merket internasjonal oppmerksomhet i filmen Fast Times at Ridgemont High, ble firmaet tvunget til å søke om konkurs i 1984. Men motgangen ble kortvarig, og på slutten av åttitallet var behovet for sko stort, og Vans var beredt!

Siden den gang har Vans blitt et internasjonalt merke, og skoproduksjonen har flyttet fra USA. De har også blitt et stort navn innen andre sportsgrener enn bare skateboard, de har bygget enorme skateboardparker, og har blitt en stor sponsor bak The Warped Tour.

På Footway har vi over 300 par Vans, så det er enkelt for deg å finne dine sko hos oss.

FÅ IGJEN
Era Blk/Blk
FÅ IGJEN
Authentic Blk/Blk
FÅ IGJEN
BG428B
SALG
Side 1 av 1

31 treff
Når du surfer her tillater du cookies. Les merOK